top of page

sob., 05. mar.

|

Ljubljana

PORTRET V MODI, fotografska razstava

Vizualna umetnica Tina Ramujkić razstavlja štiri metrske fotografije modnih portretov

Registracija je zaprta
Preverite druge dogodke
PORTRET V MODI, fotografska razstava
PORTRET V MODI, fotografska razstava

Time & Location

05. mar. 2022, 17:00

Ljubljana, TR STUDIO, Vilharjeva cesta 3, 1000 Ljubljana, Slovenia

Guests

About the event

Fotografska razstava; PORTRET V MODI

Vizualna umetnica in priznana fotografinja, zadnjih 10 let pa tudi aktivna mentorica za fotografijo, Tina Ramujkić se vrača na prizorišče z razstavo PORTRET V MODI. V novih prostorih prikupno in okusno opremljenega TR STUDIA, bo v soboto 5. 3. 2022 ob 17. uri na ogled serija portretov, ki so vse prej kot običajni. Fotografije, ki prikazujejo 11 sklopov portretnih fotografij na štirimetrskih plakatih, je avtorica želela poudariti lepoto ženskega telesa in obraza, ki pred gledalca postavi paleto modnih zgodb. Vsak sklop fotografij je scena zase, vse od izbire svetlobnih učinkov, ozadij, živalskih in drugih elementov, ki jih je Tina Ramujkić povezala v živahno in estetsko fotografsko pripoved. Razstavljene fotografije so izbor fotografskih del, ki so nastajale od leta 2016 do danes. 

NEKAJ BESED O AVTORICI IN RAZSTAVI:

Tina Ramujkić je umetnica, ki se s fotografijo ukvarja že od začetka 90. let in ki formalno in vsebinsko ostaja zvesta konceptu svojih del. Fotografija je zanjo orodje za prikazovanje lepote, smisel dojemanja in kreiranja sveta okoli sebe.

Želja po lastnem fotografskem studiu in galeriji se ji je uresničila z odprtjem TR STUDIA v Ljubljani, januarja 2021, kateremu danes sledi odprtje razstave.

“Digitalna galerija je hitro minljiva, jaz pa sem želela nekaj bolj trajnega na ogled. Gledati fotografije v živo na velikem formatu je posebno doživetje, ki navduši in ostane v spominu. Fotografija zaživi šele, ko je natisnjena ali razvita na papirju, dopolni prostor in mu da značaj. Želela sem nekaj kar ne bo na ogled samo par sekund, kot smo to vajeni na družabnih omrežjih, ampak nekaj trajnega in oprijemljivega.”

V zadnjem času pa nam poleg izjemnih fotografij z ekipo asistentov ponuja tudi umetniško in komercialno, poslovno in osebno fotografiranje v studiu in v naravi. Pri fotografiranju uporablja najnovejšo fotografsko opremo in osvetlitev, katere rezultat je lepa, naravna in mehka svetloba, ali bolj kontrastno osvetlitev, ki jo določi na podlagi potreb naročnika. Iz fotografskega gledišča svetuje, katere barve ozadja, osvetlitev, oblačila in dodatki so primerni za predstavitev posameznika ali podjetja.

Več o avtorici fotografij Tini Ramujkić na www.tinaramujkic.com in www.tecaji-fotografije.si

Share this event

bottom of page